1 Aralık 2008

Starbucks Dalyan, kahve sohbetleri





Geçen Cumartesi yani 29 Kasım 2008 günü, Starbucks Dalyan şubesinde yapılan kahve sohbetlerinden birine katıldım. 

Gerçekten muhteşemdi, tüm Sturbucks Dalyan şubesi çalışanlarına, özellikle de bize bu değerli bilgileri veren "master"lara tek tek binlerce teşekkür! Niye mi çünkü daha önce kahve konusunda aslında hiçbirşey bilmediğimi anladım. 


Örneğin 450 metre rakımın üzerinde yetişen tüm kahveler "Arabica" diye sınıflandırılırmış, 450 metrenin altındakiler ise "Robusta". Starbucks'lardaki tüm kahveler "Arabica"ymış. 
(ben daha önce arabica'yı da bir bölgede yetişen kahve türü diye bilirdim mesela... )
Sonra, kahve aslında bir meyveymiş, bu meyvenin dışı aslında pek kullanılmaz, içi yani çekirdeği kavrulup bildiğimiz kahve çekirdeği olurmuş. 
Kavrulması deyip geçmemek lazım çok mühim bir konu. Ayrı bir başlık konusu.

Güney Amerika , Endonezya ve Afrika kökenli kahveler... Hepsi ayrı ayrı tatlar demek, ayrı sertlikler ve aromalar demek. Örneğin Endonezya bölgesinden gelen kahveler "isli" yani yoğun gövdeli, ağızda daha kalıcı, yoğun bir tat bırakan kahveler demek.

Bilgiler bu kadarla bitmiyor, size kahve-yiyecek eşleştirmesini öğretiyorlar. Kahvenin kokuları, aromaları, hangi kahvenin tuzlu yiyeceklerle hangi kahvenin tatlı yiyeceklerle daha iyi sonuç verdiğini  hangi kahvelerin kahvaltıda iyi gideceğini anlatıyorlar. 

İnsan orada öğrendiklerinin hepsini yazmak istiyor ama bence merak eden herkesin bu sohbetlerden en az birine katılması, hem bilgiyi birinci elden öğrenmek adına hem de o ortamın keyfine varmak adına en iyisi. 

Kısaca harika bir deneyim oldu. Teşekkürler Starbucks Dalyan...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder