9 Şubat 2009

Her Starbucks'ın kahvesi farklı mı?

Çok şikayetçiyim çoook... 
Geçtiğimiz cumartesi günü Şaşkınbakkal Starbucks'ta triple-shot Americano aldım. Tadı daha önce içtiklerimden tamamen farklı, sanki çekirdekleri 2-3 gün beklemişte bayatlamış yine de çekilmiş idare etmeye çalışıyor gibi bir havası vardı. Nasıl olabilir? Her şubede Americano farklı mı? Her yer kafasına göre mi yapıyor bu işi? 
Birinden duyduğum kadarıyla daha yoğun şubelerde makinaların temizlenme rutinlerine uyulmuyormuş. Makinaların içinde kalan çekirdekler mi oluyor da onlar mı sebep oluyor yoksa filtrelerdeki kalıntılar yanık tadı verdiği için mi o garip tat oluşuyor? 
Dalyan şubesi de çok yoğun bir şube ama en iyi kahveleri hep orada içtim. 
Buna bir çare bulmak lazım. 

1 yorum:

  1. burak hocam, ne yazıkki tadlar farklı. bende daha dün akşam caddebostan starbucks ( pizza hut'ın yanı ) dan tall americano aldım... çok yağış vardı bu bakımdan hızlı hızlı yürümeye başladım. aldığım kahve sanki saatlerce demlenmiş, bayat bir tada sahipti. geri dönüp iade edecek fırsatım olmadı... aynı şekilde, yazın, sahildeki ( caddebostan ) sb'dan da böyle kötü bir americano almıştım... sanırım çok yoğun olan yerlerde makinelerin temizliğine özen göstermiyorlar...

    YanıtlaSil